بیش از یک دهه از عمر شبکهی نمایش خانگی میگذرد اما این پلتفرم مجزا و متفاوت از تلویزیون و سینما مدت کوتاهی است که موفق شده است مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. پروژهای که تقریباً همگام با جهان، با کمی فاصله از جریان جهانی که معمولاً در کشورهای جهان سوم مرسوم است، در ابتدای امر با انتشار نسخههای فیزیکی محصولات خود و بعدها از طریق پلتفرمهای پخش آنلاین شکل گرفته و جای تلویزیون و تا حد زیادی سینما را گرفته است. بازیگرانی بودهاند که بیش و باز درخشیدهاند و یا شخصیتی بهکل تازه بودهاند. ستارگان این فهرست از برنامههایی و سریالهایی که به تازگی، از آغاز همهگیری تا به امروز، از سوی شبکهی نمایش خانگی تولید و پخش شدهاند، میپردازد.
معرفی بازیگران در برنامهها و مجموعههای شبکهی نمایش خانگی در دوران همهگیری
حامد آهنگی در «شبهای مافیا» و «جوکر»
- سال پخش: ۱۴۰۰ تا به حال
- کارگردان: احسان علیخانی، سیدحامد میرفتاحی
- بازیگران (فصل ویژهی نوروز): مهران غفوریان، حامد آهنگی، سیروس مینمت، حسین واشقانی، محمدرضا علیمردانی، علی اوجی، علی مسعودی، امیرحسین صدیق
- برنده بازی: سیروس میمنت
- خلاصه داستان: چهرههای مشهور هنری، ورزشی، اجتماعی و … در اتاقی دربسته برای خنداندن یکدیگر رقابت میکنند، اما چالش اصلی این است که خودشان نباید بخندند.

حامد آهنگی حالا دیگر تبدیل به نامی آشنا در میان مخاطبان شبکهی نمایش خانگی شده است. اینکه این میزان محبوبیت تا کجا میتواند بُرد داشته باشد و آهنگی در ادامهی مسیر حرفهای خود سر از چه جاهایی درمیآورد، هنوز مشخص نیست. تا اینجا از اجرای برنامههای کمدی که حالا دیگر میان مخاطب فارسیزبان استندآپ کمدی معروف است، در قالب جُنگ در جزیرهی کیش و بعد شهرهای دیگر به کمی جلب توجه در برنامهی «خندوانه» رسید، در «شام ایرانی» سعید ابوطالب باز هم کمی توجهها را به خود جلب کرد و بعد در سری نخست رئالیتی شو «شبهای مافیا» یک سر و گردن بالاتر از تمام کسانی که در این برنامه شرکت کردند، قرار گرفت.
ترکیبی از هوش ذاتی و استعداد بازی مافیا در کنار راحتی جلو دوربین و البته طنازی حامد آهنگی را در ذهن مخاطبان حک کرد. این چنین شد که بعد از آن هم توانست برنامهی گفتوگو محور خودش در شبکهی نمایش خانگی، «شبآهنگی» را در قالب تاکشو، البته با تقلیدی ترکیبی از تاکشوهای امریکایی از برنامهی الن دجنرس تا جیمز کوردن، تولید کند. سر از «جوکر» ویژهی نوروزی درآورد و اینجا هم با تواناییهای اجرایی و استعداد کمدی خود یک بار دیگر یک سر و گردن بالاتر از سایر شرکتکنندگان این برنامه قرار بگیرد.
وحید آقاپور در «ممیزی»
- سال پخش: ۱۳۹۸ تا به حال
- نویسنده و کارگردان: حامد جوادزاده
- بازیگران: وحید آقاپور، حامد جوادزاده
- خلاصه داستان: برنامهی ممیزی به صورت طنز روند ممیزی در کارهای هنری را به چالش می کشد.

وحید آقاپور سالهاست که تئاتر کار میکند اما ما اولین بار او را در سینما در فیلم «پذیرایی ساده» مانی حقیقی در یکی از نقشها و بازیهای بهیاد ماندنی فیلم دیدیم. این مقاله بهترین انیمیشن های ۲۰۲۲ را مطالعه کنید.بعدها در فیلم کمدی «اکسیدان» به کارگردانی حامد محمدی نقش یک روحانی را بازی کرد و حالا هم که دیگر تواناییهایش بر همگان مشخص شده است «موقعیت مهدی» هادی حجازیفر، که در واقع همدورهای محسوب میشوند، را بر پردهی سینما دارد.
اما مخاطب عام وحید آقاپور را در نقش استاد مجموعهی طنز نمایشی «ممیزی» میشناسد که یکی از بهترین برنامههای طنز سالهای اخیر است و در دوران همهگیری کووید موفق شد مخاطبان زیادی را به یکباره به خود جذب کند. این برنامه سالها پیش در قالب آیتم در برنامهی طنز دیگری از تلویزیون (و گویا رادیو) پخش میشد و بعدها شکل کاملتر و وسیعتری به خود گرفت و تنها از اینستاگرام به طور رایگان پخش شد و بعد از مدتی وارد پلتفرم فیلیمو شد. مخاطب عام و کاربران اینترنتی در سال گذشته به واسطهی وایرال شدن یکی از اپیزودهای خوبش (ممیزی ترانهی «پیشدرآمد») به این برنامهی خوب و قابل احترام، که با ایدهای ساده توانست با افراد زیادی ارتباط برقرار کند، جذب شدند.
بهاره افشاری در «شبهای مافیا»
- سال پخش: ۱۳۹۹ تا به حال
- کارگردان: سعید ابوطالب
- بازیگران: مجموعه بازیگران این برنامه در هر فصل عوض میشود.
- خلاصه داستان: در هر فصل از این مجموعه، دوازده شرکتکننده از میان بازیگران سینما و تلویزیون و سایر افراد مشهور به بازی دعوت میشوند و آنها به اتفاق برگزارکننده برنامه، بازی را به صورت واقعی و بدون دخالت گروه کارگردانی انجام میدهند.

«شبهای مافیا» از معدود رئالیتیشوهایی است که دربارهی آشپزی نیست و منافاتی با حضور زنان ندارد و آنها اگرچه با محدودیتهای همیشگی میتوانند پتانسیلها و تواناییهای خود را در معرض نمایش بگذارند. متأسفانه خانمهای زیادی از این فرصت بهرهی کافی را نبردهاند یا تواناییاش را نداشتند که ببرند.
بهاره افشاری اما از معدود خانمهایی است که در این برنامه به قول مافیابازها حرفهای ظاهر شده است و حالا نامش بالاتر از بقیهی خانمهایی که تا به حال در این برنامه و بازی شرکت کردهاند قرار گرفته و میدرخشد. این بازیگر که همچنان سایهی شوم نقش شیطانی را که چندین سال پیش در یک سریال مناسبتی بازی کرده بود، با خود حمل میکند، در «شبهای مافیا» با چهره و شخصیت واقعی خود ثابت کرد که فقط آقایان نیستند که توانایی ارائهی یک بازی جذاب را دارند.
امیرعلی نبویان در «شبهای مافیا»
امیرعلی نبویان با قصهخوانی در برنامهی پرمخاطب و جوانپسند شبکهی آموزش «رادیو هفت» کارش را شروع کرد. بعد یا به طور همزمان همان قصهها را در مجموعهای به نام «قصههای امیرعلی» با نثری و زاویهدیدی الهامگرفته از نویسندگان بزرگی همچون ایرج پزشکراد در چند جلد منتشر کرد. چند حضور کوتاه در سریال و سینما داشت، مجریگری کرد و چند بار در مقاطع مختلف در بخشهای مختلف «خندوانه» به عنوان مهمان حاضر شد.

او از معدود کسانی بود که در بازی همچون زندگی مافیا توانست با استدلالهای منطقی از بازی رمزگشایی کند؛ البته در نقش شهروند چون محاسباتش درست از آب درمیآمد و میتوانست از این طریق اعتماد سایرین را به خود جلب کند و طبعاً این امکان را در نقش مافیا نداشت، چون محاسباتش دروغ و اشتباه بود، موفقتر از نقش مافیا بود.
هوش استدلالی نبویان و توانایی سخنوری او و تلاشی که برای بازی میکرد، آنچه در میان بازیکنان «شبهای مافیا» چه در میان آقایان و چه خانمها کمتر دیده میشود، از دلایل محبوبیت او شد و در نتیجه مجریگری مسابقهی استندآپ خندوانه را نصیب او کرد. باید دید نبویان در ادامه چطور میتواند از این پناسیلهایش به نحو احسن استفاده کند.
خداداد عزیزی در «شبهای مافیا»
دلیل حضور پررنگ برنامهی «شبهای مافیا» در این فهرست بازیگران یا بازیکنان بیشماری است که به واسطهی قوانین بازی در این برنامه شرکت کردهاند. تعداد کسانی (البته مردانی) که به واسطهی این برنامه و بازی مافیا درخشیدهاند کم نیست اما یک عده بیش از سایرین پررنگ و در ذهن مخاطبان برنامه برجسته شدهاند.

یکی از این برجستهشدهها خداداد عزیزی، ستارهی سابق تیم ملی فوتبال ایران، غزال تیزپای ماست که عملکردش در یک رئالیتی شو و در بازی مافیا همگان را شگفتزده و غافلگیر کرد. او هم همچون امیرعلی نبویان، البته کمی بیشتر از او، در نقش شهروند بهتر از مافیا ظاهر شد اما حضورش به دلیلی احترامی که از سایر شرکتکنندگان برنامه و همینطور مخاطبان دریافت میکرد، چنان تأثیرگذار بود که او را تبدیل به تنها پدیدهی ورزشی «شبهای مافیا» کرد.
بچه در «مهمونی»
- سال پخش: ۱۴۰۱ تا به حال
- کارگردان: ایرج طهماسب
- صداپیشگان و بازیگران: هوتن شکیبا، کاظم سیاحی، بهادر مالکی، سهیل مستجابیان، الی امامی، امیر ادیب، نازنین شعبانی، ایرج طهماسب، علی زرمهری، سهیل رهبرزارع، سارا صبری، احمد فیاض
- خلاصه داستان: آقای طهماسب تازگی به خانهی جدید نقل مکان کرده و در همسایگی منزل جدیدش یک سالن عروسی قرار دارد. شخصیتهای عروسکی جدیدی که اکثر آنها کارکنان این سالن عروسی هستند به زندگی او اضافه شده و اتفاقهای متفاوت و جذابی را رقم میزنند.

ورود ایرج طهماست به شبکهی نمایش خانگی در ایام نوروز همچون یک موهبت مبارک بود که خوشبختانه هنوز هم ادامه دارد. آقای طهماست بعد از فاصلهای که به دلیل اختلاف با تلویزیون بر سر تولید برنامههای نوروزی با کلاهقرمزی و دوستانش میان او و مخاطبانش افتاده بود، در نوروز ۱۴۰۱ با دست پر و عروسکهای تازه باز هم برنامهای پرطرفدار و شخصیتهای فوقالعاده محبوب را خلق کرد و به ما هدیه داد.
شخصیت «بچه» با صدای هوتن شکیبا که او را نسخهی امروزی کلاهقرمزی میدانند، در همان قسمت اول مجموعهی نمایشی عروسکی و گفتوگو محور «مهمونی» به چنان محبوبیتی رسید که این روزها بیشتر از هر شخصیت زندهی دیگری در شبکههای اجتماعی از او یاد میشود، ویدیوهایش دستبهدست میچرخد و تکهکلامهایش تقلید میشود.
حامد بهداد در «میخواهم زنده بمانم» در سینما خانگی
- سال پخش: ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰
- کارگردان: شهرام شاهحسینی
- بازیگران: حامد بهداد، سحر دولتشاهی، پدرام شریفی، آزاده صمدی، علی شادمان، مهران احمدی، آناهیتا درگاهی، بابک کریمی، افسانه چهرهآزاد، عزت الله مهرآوران، ناهید مسلمی، فرید سجادی حسینی، مهدی حسینی نیا، بهاره کیان افشار، مهدی صباغی، محمدرضا مالکی، رویا جاویدنیا
- خلاصه داستان: داستان سریال در سال ۱۳۶۸ خورشیدی، کمی پس از پایان جنگ عراق و ایران و قبل از ادغام کمیته، شهربانی و ژاندارمری در نیروی انتظامی، رخ میدهد.

حامد بهداد خیلی زودتر از دیگر ستارههای سینما که امروز در سریالهای شبکهی نمایش خانگی میبینیم، قدم به این وادی گذاشت. او با یکی از بهترین (اگر نگوییم بهترین) سریالهای شبکهی نمایش خانگی «دندون طلا» داوود میرباقری یکی از بهترین نقشهای کارنامهی هنریاش را بازی کرد. نقشی که در آن توانست از استعداد خوب خوانندگیاش هم بهره ببرد؛ اتفاقی که او بسیار دوست دارد در سینما برایش رقم بخورد اما فرصت آن زیاد فراهم نمیشود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله استعدادهای جالب ستارههای هالیوودی را بخوانید.
بعد از «دندون طلا» بهداد با چند سال فاصله با سریال ضعیف اما پرمخاطب «دل» از ساختههای منوچهر هادی پا به شبکهی نمایش خانگی گذاشت و در واقع دلیل جذب مخاطب این سریال شد (البته حضور ساره بیات و به طور کلی فهرست پر و پیمان بازیگران سریال هم بیتأثیر نبود.) «دل» اما پتانسیل لازم برای درخشش بهداد در یک سریال شبکهی نمایش خانگی را نداشت. اما سریال بعدیای که او در آن حضور پیدا کرد، «میخواهم زنده بمانم» شهرام شاهحسینی بازگشتی برای حامد بهداد میان مخاطبانی بود که لزوماً ستارهها را در سینما دنبال نمیکنند و سریالبیناند.
جواد عزتی در «زخم کاری» سینما خانگی
- سال پخش: ۱۴۰۰
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- بازیگران: جواد عزتی، رعنا آزادیور، هانیه توسلی، سعید چنگیزیان، الهه حصاری، عباس جمشیدیفر، مائده طهماسبی و سیاوش تهمورث
- خلاصه داستان: مالکی (جواد عزتی) از مدیران شرکتی موفق است که توسط نعمت ریزآبادی (سیاوش تهمورث) اداره میشود. ریزآبادی، مالکی را مأمور میکند تا برای قرارداد مهم نفتی با نروژیها وارد مذاکره شود. نروژیها بعد از عقد قرارداد، میخواهند مبلغ قرارداد را که چندین میلیون دلار است، به حساب شرکت واریز کنند ولی….

جواد عزتی شهرت اولیهاش را مدیون نقش بابا اتی دوستداشتنی «قهوه تلخ» است. نقشی که زیر گریم سنگین حتی چهرهی عزتی را هم در ذهن مخاطب حک نکرد اما نامش را بر سر زبانها انداخت. مخاطبی که پیش از این او را در سریالهایی همچون «کمربندها را ببندیم»، «باغ مظفر» و «مرد هزارچهره» دیده بود. از «قهوه تلخ» به بعد سیل پیشنهاداتی بود که بیشتر در نقشهای کمدی روانهی او شد و این روند تا امروز هنوز ادامه دارد.
اما تواناییهای بازیگری جواد عزتی در نقشهای کمدی خلاصه نمیشود. او بازیگری چندوجهه است که از پس نقشهای جدی هم به همان مهارت نقشهای کمدی و گاه حتی بهتر برمیآید. او بعد از حضور در چند نقش کمدی به یکباره در درام جدی محمدحسین مهدویان در یکی از نقشهای جنجالی این فیلم برگ برندهی دیگری را از خود رو کرد و وارد فاز دیگری از بازیگری حرفهایاش شد. این مقاله مهمترین فیلمهای 2022 را مطالعه کنید.حالا سیل پیشنهادات نقشهای جدی بود و هست که روانهی او میشود که بخش زیادی از آن را با مهدویان تجربه کرده است.
رعنا آزادیور در «زخم کاری» سینما خانگی
اغراق نیست اگر بگوییم رعنا آزادیور با بازی در نقش سمیرا، در واقع لیدی مکبث، سریال «زخم کاری» بهترین نقش و البته بهترین بازی کارنامهی هنری خود را ایفا کرده است. او که از سال ۱۳۸۲ با فیلم پرطرفدار «مارمولک» ساختهی کمال تبریزی وارد سینما شد در تمام این سالها در کار کارگردانان مطرحی همچون علیرضا داوودنژاد، فریدون جیرانی، بهمن فرمانآرا و اصغر فرهادی حضور پیدا کرد اما جز در «پارکوی» جیرانی که در آن نقش اول را داشت، نتوانست چندان که باید بدرخشد.

اما با سریال «زخم کاری» که اولین حضور او در عرصهی سریالسازی (مستقیماً در شبکهی خانگی؛ آزادیور پیش از این در هیچ سریالی حضور نداشته است) به حساب میآید، در نقش سمیرا همسر جاهطلب مالک مالکی که بر اساس شخصیت لیدی مکبث نمایشنامهی «مکبث» به قصه اضافه شده است (به گفتهی نویسندهی رمان چنین شخصیتی با این ویژگیها در رمان وجود ندارد) وجهی از تواناییهای بازیگریاش را، در یکی از نقشهای غیرمتعارف زنانه در سینما و تلویزیون ایران، به نمایش میگذارد که در واقع در راستای همان جنس شخصیتی است که در «پارکوی» بازی کرده اما بهمراتب قویتر و پختهتر است.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با با بازیگران شبکهی نمایش خانگی و تمام ستارگانش آشنا شدید.همچنین از بیوگرافی و موقعیت آنها در سینما خانگی آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را رد کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.